Totul despre tamplaria PVC

Totul despre tamplaria PVC

Stim cu totii ca in urma cu peste un deceniu, tamplaria PVC nici macar nu exista in tara noastra. Insa de cand aceasta a aparut la noi, ea a devenit populara intr- un timp destul de scurt, mai ales datorita faptului ca poate aduce destul de multe beneficii locuintelor noastre. Locuintele noastre sunt caminele in care trebuie sa ne cream tot comfortul si linistea de care avem nevoie, astfel ca este necesar sa le dotam pe acestea cu tot ceea ce ne poate asigura aceste lucruri.

De exemplu, tamplaria PVC cu geam termopan poate fi privita ca fiind una dintre cele mai bune si cele mai avantajoase solutii, pentru ca aceasta aduce destul de multe avantaje locuintelor noastre.Pentru cei care nu stiu ce inseamna initialele PVC, trebuie mentionat ca acestea reprezinta prescurtarea de la policlorura de vinil. Despre policlorura de vinil putem spune ca este un izolator termic destul de bun si deosebit. Mai mult decat atat, aceasta este un izolator termic mult mai bun decat aluminiul, iar daca este sa facem o comparative putem spune ca daca dorim sa realizam un profil de aluminium care sa aiba calitatea PVC- ului, pretul va fi unul dublu. Si asta se datoreaza in special faptului ca aluminiul este recomandat numai atunci cand este vorba despre realizarea unor vitrine mari sau a unor pereti de cortina.

Cand vorbim despre tamplarie PVC ne referim insa la tot ceea ce tine de aceasta, adica la profil, la geamul termopan, la feronerie si chiar la executie. Majoritatea profilelor PVC au o protectie destul de mare la incendii ,adica acestea se sting singure in cazul in care ele sunt mistuite de flacari, aspect care este destul de important si care trebuie mereu luat in serios. Mai mult decat atat profilele PVC au de obicei, o durata de viata mai mare de 50 de ani, lucru din care putem sa ne dam seama foarte simplu ca acestea beneficiaza de o calitate destul de inalta. Nu in ultimul rand trebuie mentionat si faptul ca materialul din care este fabricat un profil PVC contine tot felul de aditivi, care au in mare parte rolul de a anula tendinta de deformare a profilului in timp si nu in ultimul rand de a anula efectul razelor solare, care ueori duce la ingalbenirea si imbatranirea intr- un timp destul de scurt a profilului.

Din cele spuse mai sus ne putem da destul de simplu seama ca cea mai buna alegere pentru locuintele noastre poarta numele de tamplarie PVC. Atunci cand acestea beneficiaza de o tamplarie PVC realizata la o calitate destul de inalta, atunci conditiile noastre de viata se vor imbunatati foarte mult si mai mult decat atat, locuintele noastre vor fi mult mai comfortabile.

Tehnologie