Prima mea bicicleta

Prima mea bicicleta

Una dintre cele mai frumoase amintiri cu care ramanem din copilarie este cu siguranta mersul pe bicicleta. Cine nu isi aminteste cu drag de prima bicicleta cu roti ajutatoare, care parea ca face numai cum vrea si numai dreapta nu merge?

Invata-ti copilul sa mearga pe bicicleta si cel mic iti va fi recunoscator toata viata, iar tu vei fi deosebit de multumit de rezultatele muncii tale. Orice mama sau tata isi doreste ca intr-o buna zi sa iasa cu bicicletele la o plimbare de familie!

Cel mai important moment atunci cand incepi lectiile de mers cu bicicleta este alegerea unei biciclete potrivite pentru copilul tau.

Tine minte insa, daca micutul nu este inca pregatit pentru o bicicleta cu doua roti chiar si cu cele ajutatoare, puteti opta pentru o tricicleta.

Atunci cand cumparam o bicicleta trebuie sa tinem cont de urmatoarele doua aspecte: cel  mic poate atinge asfaltul cu ambele picioare, iar scaunul este reglabil in functie de inaltimea copilului. De asemenea, este recomandat ca bicicleta sa aiba atat frana pe fata cat si pe spate, pentru a evita eventualele accidente.

Mersul pe bicicleta poate veni la pachet si cu mici accidente.

De aceea, este datoria parintilor ca atunci cand cumpara bicicleta sa nu uite si de echipamentul de protectie. Cel mic trebuie sa fie in siguranta tot timpul pentru a nu avea parte de experiente neplacute si mai ales pentru a nu pierde din distractie. Casca de protectie este cel mai important accesoriu, aceasta fiind urmata apoi de genunchiere si cotiere pentru proaspatul sportiv.

Asadar, mersul pe bicicleta este o abilitate de care cel mic se va bucura pe tot parcusrul vietii. Tu nu trebuie decat sa ii incurajezi si sa ii sustii, iar distractia va veni de la sine!

Blogging