Optimizare SEO pentru incepatori

Optimizare SEO pentru incepatori

Optimizarea SEO reprezinta unul dintre cei mai importanti pasi pe care trebuie sa il faceti pentru a va garanta succesul afacerilor care opereaza in mediul online. Vizitatorii si potentialii clienti ai magazinului dumneavoastra virtual, au inceput sa aiba oarece pretentii in ceea ce priveste cautarea si achizitia diverselor produse.
In ultimii ani, dezvoltarea afacerilor prin intemediul mediului online a fost foarte rapida, deoarece aici se cauta si se acceseaza foarte multe informatii, cumparatorii isi spun parerea referitoare la produsele cumparate, iar cu ajutorul acestora, vizitatorii se hotarasc ce achizitii sa faca. Pentru ca vizitatorii sa poata ajunge cat mai repede la produsele de pe site-ul dumneavoastra, si astfel sa va promovati afacerea sau sa va vindeti produsele, optimizarea  SEO reprezinta cea mai buna strategie pe care trebuie sa o folositi pentru a avea o afacere care sa va aduca beneficii financiare. Pentru incepatori, SEO (Search Engine Optimization) este un proces de optimizare a unui site, pentru a-l promova pe diversele motoare de cautare.  Cu ajutorul optimizarii, un site va creste putin cate putin in ierarhia motoarelor de cautare, avand drept scop final plasarea pe prima pagina a motoarelor de cautare (in primele 10 site-uri),  rezultatele fiind afisate in urma cautarilor efectuate pe baza unor keywords. Cu alte cuvinte, optimizarea SEO=cresterea traficului pe site-ul optimizat.
Actiunile care se defasoara pe parcursul procesului de optimizare pot fi impartite in doua categorii, astfel: SEO On Page si SEO Off Page.
SEO On Page cuprinde toate modificarile care au loc in continutul site-ului respectiv,  pentru a-l face cat mai tentant si atractiv, atat pentru vizitatori cat  si pentru browserele de cautare. Acest tip se refera in mod direct  la optimizarea textului  de  pe un site, respectand niste reguli bine stabilite si estetizarea acestuia prin adaugarea unor imagini si/sau videoclipuri care sa incante utilizatorii. Optimizarea On Page are ca punct initial de plecare, cuvintele cheie in baza carora se face cautarea.  Important este de retinut ca, optimizarea SEO On Site sau On Page se refera  la optimizarea continutului unui site, restul amanuntelor ramand in grija specialistilor in domeniu.
SEO Off Page cuprinde toate modificarile prin care un site este facut cunoscut  in mediul on line. Optimizarea Off Site sau Off Page se refera in mod direct la  cresterea popularitatii site-ului respectiv.  Acest lucru se poate realiza foarte usor, utilizand alte site-uri care sunt bine vazute, pe care sa apara cat mai multe  backlink-uri care sa faca trimitere catre afacerea sau site-ul dumneavoastra. Obtinerea acestor backlink-uri se poate face prin diveres moduri, care trebuie sa fie alese de catre specialistii care se ocupa de optimizarea site-ului dumneavoastra.
Blogging