Nokia a prezentat Asha 310

Nokia a prezentat Asha 310

Finlandezii de la Nokia au lansat un nou telefon low-cost din marea familie Asha. Astfel, în cursul zilei de marți, 12 februarie, Nokia a lansat Asha 310. Acest telefon vine să înlocuiască Asha 309 și ar urma să fie vârful de gamă al acestei serii de telefoane.

Asha 310 dispune de un ecran tactil, cu o dimensiune de 3 inci și o rezoluție de 400 x 240 pixeli. Însă caracteristicile de bază ale telefonului sunt conectivitatea Wi-Fi și funcția Dual Sim. Astfel, 310 devine primul telefon din seria Asha cu astfel de dotări. În rest telefonul ca veni cu o cameră foto de 2 MP destul de modestă, dar nu trebuie să exagerăm aici fiindcă există și smartphone-uri echipate cu camere mai proaste. Iar Asha 310 nu e vreun smartphone, ci doar un telefon accesibil.

Memoria internă a telefonului e de 20 MB. Foarte puțin, dar spațiul de stocare poate fi extins cu ajutorul unui cârd microSD. În rest terminalul Nokia vine cu GPRS, EDGE și Bluetooth v3.0. De asemenea, nu avea cum să lipsească nici funcția de radio. Trebuie specificat că Asha 310 se aseamănă destul de mult cu predecesorul sau, însă față de acesta dispune de Wi-Fi și Dual Sim. De asemenea, telefonul oferă și suport pentru YouTube, Nokia Maps, Facebook și Twitter. Plus că, la partea de aplicații, vine cu browseru-ul Xpress Browser. Cei interesați vor avea la dispoziție și 40 de jocuri Electronic Arts ce pot fi descărcate din magazinul celor de la Nokia. În ceea ce privește prețul, se pare că noul Nokia Asha 310 va costa în jur de 100 de dolari, fără taxe. Oricum este de așteptat că prețul telefonului să sară, cel puțin la noi în țară, până la 100 a€“ 150 euro. Nokia nu a anunțat încă data la care Asha 310 va fi disponibil, însă este foarte posibil ca acesta să poată fi comercializat până cel târziu în luna martie.

Tehnologie