De ce o bicicleta pliabila este potrivita in marile orase?

De ce o bicicleta pliabila este potrivita in marile orase?

Ti-ai inceput ziua in armonie, savurand cafeaua ta preferata inainte de a pleca spre munca si de a te pregati de o noua zi productiva si plina de activitati. Doar ca ceva iti strica starea de spirit: traficul infernal din oras.

Este ora la care aproape toata lumea merge la munca, isi duce copiii la scoala si fiecare are de ajuns intr-un anumit interval de timp intr-un loc important. Problema este ca pierzi momente pretioase, dar te si enervezi cand vezi ca trebuie sa pornesti cu zeci de minute mai repede de acasa pentru a ajunge in timp util la locul de munca.

Te gandesti sa-ti achizitionezi o bicicleta, insa inca nu stii care varianta ar fi mai avantajoasa pentru tine. Mai jos am sa iti prezint cateva avantaje pe care le vei avea, mai ales in oras.

Principalele avantaje oferite de o bicicleta pliabila

Sunt cateva avantaje de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti o bicicleta pliabila. Daca printre criteriile voastre de alegere se regasesc si urmatoarele puncte, atunci acest model vi se potriveste de minune.

  • Spatiul

Bicicletele pliabile sunt una dintre investitiile bune pe o lunga perioada de timp. Sunt mici, usoare, iar sistemul de pliere te va ajuta sa o depozitezi foarte usor, fara sa fie nevoie de prea mult spatiu.

De obicei, cele mai multe locuri de munca nu dispun de un spatiu mare in care iti poti depozita lucrurile. Sistemul de pliere este foarte usor de folosit si nu necesita mai mult de 2 minute pentru a inchide sau desface bicicleta. Astfel, o vei putea depozita chiar sub biroul tau.

O bicicleta pliabila isi va gasi cu usurinta loc si in casa ta, deoarece nu ai nevoie de un suport sau un spatiu special destinat ei.

  • Greutatea

Fata de bicicletele normale, bicicleta pliabila este foarte usoara. Va necesita doar un minim de efort pentru a o transporta pe scari.

Fiind usoara, iti va fi mai simplu sa pedalezi prin oras, prin aglomeratie, fara sa iti faci probleme ca vei ajunge transpirat la munca.

Din aceasta cauza iti va fi mult mai usor sa folosesti si mijloacele de transport in comun pe distante mult mai mari.

  • Financiar

Fata de o masina, va fi si mai usor de intretinut, dar si mai ieftin. O masina necesita multe investitii. Pe langa pretul de pornire, care nu este chiar unul mic, va fi nevoie sa mai investesti in continuare pentru intretinerea ei. Daca un element al autoturismului se va defecta, te va costa de cinci ori mai mult decat un element de la o bicicleta.

Pe langa costurile propriu-zise ale masinii, vei mai avea de platit taxe si impozite dupa ea. In schimb, o bicicleta pliabila de scuteste de astfel de costuri, fiind eco-friendly.

  • Rapiditatea

Reluam scenariul de mai sus cu deplasarea la locul de munca prin aglomeratie. Cu o masina nu vei putea nici de cum sa “fentezi” traficul. O bicicleta te va ajuta sa te strecori printre masini si sa alegi trasee ce nu necesita atat de mult trafic.

In sfarsit poti pacali infernul de dimineata. Nu va mai trebuie sa pleci la locul de munca cu cel putin o ora inainte de inceperea programului si nici nu vei mai intarzia, astfel incat sa provoci anumite probleme la job. Tot ce trebuie sa faci este sa te bucuri de o plimbare sanatoasa si relaxanta inca de la prima ora a diminetii. Veti constanta ca ati facut o alegere inteleapta inca din primele zile dupa ce ati trecut de la masina la bicicleta pentru anumite deplasari.

Fiind usoara, nu va trebui sa pedalezi din greu, cauciucurile fiind create special pentru zonele urbane, unde circulatia este intensa. Mai exista si variantele cu motoare electrice ce iti vor oferi un avantaj in plus, fara a mai fi nevoie de pedalat.

  • Sustenabilitatea si sanatatea

Toata lumea stie ca mersul pe jos face piciorul frumos, insa mersul cu bicicleta ne poate dezvolta muschii mult mai repede si mult mai armonios. Vei face sport zilnic, si nu, nu se compara cu pedalatul pe o bicicleta statica. Vei face sport in aer liber.

O bicicleta pliabila poate fi folosita cu usurinta de orice categorie de varsta, neimplicand dificultati in folosirea sa. Sistemul de pliere este unul rezistent, dar si foarte usor de folosit.

Fata de o masina ce elimina o gramada de noxe, o bicicleta pliabila va avea grija de mediul inconjurator, iar tu vei fi mai sanatos si mai activ cu ajutorul sau.

Tehnologie