Cativa factori care fac din anvelopele de iarna sa fie cele mai sigure pentru autovehiculul tau

Cativa factori care fac din anvelopele de iarna sa fie cele mai sigure pentru autovehiculul tau

Cand vorbim despre anvelopele de diferite tipuri, cum ar fi cele de iarna, de vara sau cele all season, majoritatea diferentelor dintre acestea constau in principal in modul in care au fost fabricate, iar dintre toate aceste diferente le enumeram in continuare pe cele mai importante dintre ele.

Asadar, anvelopele de vara sunt fabricate dintr-un cauciuc care ofera o buna aderenta si eficacitate pe temperaturile mai mari de 7/8 grade Celsius, insa daca temperatura de afara este sub acest prag, acea aderenta si eficacitate pe care am mentionat-o mai sus lipseste cu desavarsire, lucru pentru care suntem obligati sa ne echipam autovehiculul nostru cu anvelope de iarna. In cazul in care inca nu te-am convins, atunci ar trebui sa stii faptul ca atunci cand folosesti anvelope de vara pe temperaturi de sub pragul mentionat mai sus, si anume 7/8 grade Celsius, nu numai ca vei avea o aderenta mult mai slaba dar risti si ca toate cauciucurile sa ti se intareasca, fapt care dauneaza semnificativ calitatii lor si a duratei lor de viata.

Daca te consideri curajos pentru ca alegi sa conduci un autovehicul echipat doar cu anvelope de vara pe un carosabil complet acoperit de zapada sau gheata, ori chiar si cu apa, atunci ar trebui sa stii faptul ca nu numai ca pui in pericol viata celor din autovehicul ci si a celorlalti participanti la trafic, intrucati anvelopele de vara nu fac fata conditiilor care sunt intalnite in timpul iernii, si solicita si mai mult din capacitatile masinii. In comparatie cu anvelopele de iarna, cele de vara cand sunt testate au o eficienta de franare de pana la aproape 3 ori mai mica, lucru care s-ar traduce in faptul ca ai nevoie de o distanta de pana la 3 ori mai mare ca sa te opresti, in cazul in care nu iti echipezi autovehiculul cu anvelope de iarna. Versatilitatea anvelopelor de vara este valabila doar pe acele temperaturi de peste pragul de 7/8 grade Celsius, si pe temperaturi sau vreme in general mai calduroasa.

In ceea ce priveste aspectul anvelopelor de iarna si cele de vara, sunt diferente fundamentale. In primul rand, anvelopele de iarna sunt prevazute cu adancimi care sa sporeasca aderenta autovehiculului, precum si cu incrustatii mai generoase in dimensiuni, ambele caracteristici lucrand impreuna pentru a creste manevrabilitatea autovehiculului pe carosabil, insa acestea nu sunt valabile si pentru o anvelopa de vara.In plus, exista diferente dintre anvelopele de iarna si cele de vara in legatura cu directionarea acestora, iar pe perioadele estivale, desi echiparea autovehiculului cu anvelope de iarna nu numai ca ofera o mai buna siguranta ci si este recomandata prin lege, un autovehicul ar trebui mai degraba sa fie echipat cu anvelope de vara.

Utile