Cursuri de instalator: Ce înveți și cum îți pot îmbunătăți cariera?

Cursuri de instalator: Ce înveți și cum îți pot îmbunătăți cariera?

Dacă este să numim o meserie care este în continuare căutată şi foarte bine plătită aceasta este cea de instalator instalaţii tehnico-sanitare sau mai simplu spus instalator. Instalatorii sunt indispensabili în construcţii, pentru mentenanţe în instituţii sau în clădiri rezidenţiale de orice fel, au nevoie de calificări şi de o formare profesională excelente pentru a putea oferi servicii de calitate şi cele mai bune rezultate indiferent de intervenţii.

Cursurile de instalator, de formare profesională, sunt o variantă simplă şi eficientă de a avea abilităţile şi competențele necesare, dar şi practică minimă pentru a te gândi la un job de instalator. Pe lângă faptul că le vei finaliza rapid, în doar 3 luni, cursurile acreditate de instalator îţi vor oferi şi oportunitatea de a găsi mult mai uşor un loc de muncă în domeniu şi de a avea de unde alege atunci când termini cursurile.

Ce vei învăţa la un curs instalator? În funcţie de programa fiecărui curs în parte şi de specializarea la care te gândeşti vei învăţa totul despre instalaţiile tehnico-sanitare, vei şti să măsori, să tai sau să pozezi, evaluezi, combini conducte, ţevi. Vei învăţa noţiuni teoretice şi practice despre realizarea de treceri prin ziduri şi planşee pentru conducte diverse, despre montare conductele şi vei şti să foloseşti instrumente şi utilaje, accesorii, să pui în funcţiune instalaţii, să înlocuieşti, să repari, să îmbini ţevi şi să ai grijă de garnituri.

Dacă apar defecţiuni la curs vei învăţa cum să faci o diagnosticare corectă, cum să le remediezi profesionist, indiferent de tipul de instalaţii, vei avea şi noţiuni despre sistemele de canalizare, alimentare cu apă, ridicarea presiunii apei, stingere incendii şi gaze naturale, lucrări specifice de mentenanţă.

De asemenea, se vor vehicula şi noţiuni legate de colaborarea şi munca în echipă, siguranţa la locul de muncă, etica la locul de muncă, despre condiţii de lucru şi norme de protecţie a muncii. Nu vor fi excluse nici noţiunile legate de: matematică, de hidraulică, de mecanică construcţiilor, rezistenţa materialelor, interpretarea documentaţiilor, de scheme tehnologice, tehnologii de îmbinare, norme ISCIR, normative, de organizarea la locul de muncă, întreţinerea echipamentelor, de asigurarea calităţii lucrărilor executate.

Ce vei putea face după absolvire şi avantajele participării la cursurilor de instalator

În urma cursurilor de instalator calificat vei şti să montezi toate tipurile de instalaţii interioare de canalizare, de apă de consum menajer, obiecte sanitare, accesorii, utilaje, instalaţii de stingere a incendiilor, instalaţii interioare de gaze naturale, aparate de utilizare a gazelor. Să nu uităm şi de întreţinerea instalaţiilor interioare şi exterioare de gaze naturale şi întreţinerea celor sanitare.

Cum îţi pot îmbunătăţi cariera cursurile de instalator?

Vei dobândi cunoştinţe actualizate, necesare pentru a oferi servicii mai bune şi de calitate – cursurile de formare profesională pentru meseria de instalator te vor ajuta să fii la curent cu cele mai noi tendinţe şi instrumente, tehnologii, tehnici din domeniu, să te perfecţionezi uşor şi să îţi poţi diversifica serviciile oferite, garantând şi pentru calitatea lor mai bună.

Vei avea mereu de lucru. Vei fi mai căutat şi mai apreciat, baza de clienţi pentru care vei lucra va fi mai mare şi vei avea şi venituri mai mari odată ce ai absolvit un curs instalator calificat.

Vei avea şansa să ai practică plătită. Înveţi şi câştigi şi bani, ce poate fi mai bine de atât? Multe instituţii care organizează cursuri de instalator îţi permit să faci practică plătită şi să ai şi venituri în plus în timp ce pui în practică toate noţiunile teoretice vehiculate în timpul cursurilor.

Oportunităţi mai multe şi recunoaştere profesională, obţinerea de competenţe specializate

Vor fi mai multe oportunităţi de angajare pentru tine. Pe lângă faptul că vei dobândi mai multe abilităţi şi competenţe care poate îţi lipseau ca să te poţi angaja pe postul de instalator, participarea la curs instalator calificat este o şansă foarte bună să îţi multiplici oportunităţile ivite în calea ta şi să le valorifici imediat, să nu le pierzi. Angajatorii cauta instalatori buni şi dacă vor observa că ai şi cursuri recente de calificare profesională şi îţi place să te perfecţionezi şi să înveţi continuu, să fii la curent cu tot ce este nou în domeniu cu siguranţă te vor prefera pe tine.

Ai şanse să îţi faci propria afacere şi să fii antreprenor. Dacă ai experienţă şi ai şi cursuri de calificare pentru instalator şi înveţi tot ce trebuie despre instalaţii de orice tip, tot ce este mai nou în domeniu, vei fi tentat şi vei avea şi mai mult curaj ca să ai propria afacere şi să investeşti în tine şi în cariera ta.

Ai recunoaştere şi certificare profesională. Vei avea nevoie de ea indiferent de experienţa avută şi de etapa în care te afli. Cursurile de formare profesională pentru instalatori îţi vor oferi şansa unică de a primi recunoaştere profesională din partea unor instituţii acreditate şi de a avea acea certificare profesională apreciată peste tot în lume.

Ai competenţe specializate. Prin absolvirea cursurilor de formare profesională pentru instalatori ai şi competenţe specializate, care te ajută să fii mai competitiv şi mai bun într-o anumită nişă a domeniului tău de activitate, să te descurci mai bine doar cu anumite tipuri de instalaţii de exemplu.

Utile