Drumul lung pentru a ajunge avocat

Drumul lung pentru a ajunge avocat

Avocatura este un domeniu de activitate destul de greu. Si asta pentru ca atunci cand esti avocat ai de- a face cu fel si fel de oameni. Majoritatea oamenilor, atunci cand pierd un proces, tind sa dea vina pe avocatul care i- a aparat in fata instantelor judecatoresti, spunand deseori ca acesta nu si- a facut asa cum trebuie treaba sau ca nu si- a dat tot interesul. Ei bine, aceasta categorie de oameni ar trebui sa inteleaga ca unele procese chiar nu pot fi castigate, iar acest lucru nu depinde de avocati bucuresti, pentru ca atunci cand esti vinovat sau nu ai dreptate nu ai cum sa ai castig de cauza.

Unii spun ca avocatura este o meserie, altii o catalogheaza ca fiind o profesie. De fapt, avocatura este o profesie care dateaza inca de acum cateva mii de ani, iar primii avocati au fost de origine romana. In Roma Antica, legea spune ca oamenii pot alege pe cineva sa ii reprezinte in cadrul judecatei, iar cei care ii aparau erau de obiceii oratorii din acele vremuri. Din acest lucru ne putem da foarte simplu seama ca pentru a putea fi un avocat bun, trebuie sa fii un orator desavarsit. Desigur, au fost si destul de multe vremuri cand avocatura a fost interzisa, iar in acele vremuri oamenii nu aveau dreptul de a beneficia de o aparare corecta si de cineva care sa le reprezinte drepturile si interesele legitime in fata instantelor de judecata.

Pentru a putea deveni avocat in ziua de azi, este necesar sa fii absolventul unei facultati de drept, adica sa fii licentiate in stiinte juridice, insa nu doar atat. De la absolvirea unei facultati de drept si pana in momentul in care o sa devii avocat este de fapt o cale destul de lunga, pe care nu poti sa o razbati decat muncind si invatand. In primul rand, ca sa devii avocat trebuie sa te inscrii un barou, in care vrei sa activezi, iar pentru a putea intra intr- un barou trebuie sa treci un examen destul de dificil. Dupa sustinerea examenului de intrare in barou trebuie sa fii constient ca va urma o perioada de stagiatura, care va dura doi ani si care va fi destul de dificila. In timpul acestei perioade de stagiatura trebuie sa inveti foarte bine legea si sa incerci sa te axezi pe una dintre ramurile dreptului care crezi ca ti se potriveste cel mai bine. La incheierea perioadei de doi ani de stagiatura, vei sustine un alt examen, iar abia dupa ce il treci si pe acesta vei putea fi declarat avocat cu acte in regula si vei fi inscris in tabelul avocatilor definitivi.

Blogging