Exfoliantul pentru față: Primul pas către o piele curată și întinerită

Exfoliantul pentru față: Primul pas către o piele curată și întinerită

Exfolierea feţei este o operaţiune delicată, mai ales că discutăm despre ten, despre o piele foarte sensibilă şi expusă mereu la factorii externi. Pentru o exfoliere cu rezultate foarte bune specialiştii în cosmetică recomandă un exfoliant faţă cu o formulă specială, de preferat un scrub de faţă.

Deşi sună destul de periculos, scrubul de faţă are o textură suficient de fină cât să elimine doar celulele de care nu mai avem nevoie, lăsând loc altora noi pentru un ten ce arată extrem de bine la orice vârstă. La ce să fii atent la aplicare, ce tip alegi pentru pielea ta şi cât de des îl aplici? Iată doar câteva întrebări ale căror răspunsuri vor fi dezvăluite în articolul nostru.

Scrubul de faţă este un tip de exfoliant cu structura granulară în general, ce elimină celulele „moarte” de la suprafaţa pielii, exfolierea având loc fie mecanic, fizic, fie cu ajutorul acizilor, fie cu enzime exfoliante. Pielea arată mai bine, este mai fină, mai plăcută la atingere, mai strălucitoare după folosirea exfoliantului tip scrub pentru faţă.

În practică, scrubul de faţă descongestionează porii, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi te ajută să scapi de celulele „moarte” în cel mai scurt timp. În cele mai multe scruburi de faţă vei găsi particule fine care acţionează când masezi uşor zonele vizate, pentru a elimina simplu mizeria de la nivelul porilor în prima fază. După ce ai scăpat de porii înfundaţi se trece la faza a doua, celulele „moarte”, care contribuie şi ele la aspectul neplăcut al tenului şi la o îmbătrânire la nivel vizual.

Aplicare şi beneficii pentru scrubul de faţă

Aplicarea scrubului de faţă este extrem de simplă:

  • Speli faţa cu apă călduță – întâi este nevoie de curăţarea tenului doar cu apă, pentru a permite deschiderea porilor şi pătrunderea substanţelor active din scrub până în straturile profunde ale pielii;
  • Iei puţin scrub de faţă în palme şi aplici pe faţa umedă – nu aplică pe faţa uscată pentru că senzaţia va fi neplăcută şi s-ar putea să rămâi cu iritaţii. Masează uşor, fără presiune, descriind o mişcare circulară cu degetele, înspre parte de sus, cu accentuarea mişcărilor în zona nasului, obrajilor, buzei de sus. Masarea feţei cu scrub va dura cel puţin 10-15 secunde şi vei masa şi gâtul şi zona de sub bărbie pentru încă 10 secunde.
  • Spală faţa cu apă rece şi absoarbe excesul de apă şi orice fel de reziduuri cu un prosop moale de faţă, curat. Repetă procedura de două sau trei ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.

Beneficiile aplicării corecte a scrubului de faţă sunt multiple:

  • Elimină excesul de sebum rămas la nivelul pielii – uneori pielea poate produce prea mult sebum şi dacă nu este curăţat poate bloca porii şi aspectul feţei va fi afectat;
  • Se reduc cicatricele rămase de la acnee – devin mai deschise la culoare, mai greu de observat;
  • Previne creşterea părului sub piele – firele crescute sub piele pot face probleme mereu şi sunt inestetice, aşa că aplicarea unui scrub te scapă şi de acestea şi nu vei mai avea atât de multe fire de păr crescute fix sub piele;
  • Îmbunătăţeşte textura pielii – scrubul de faţă încurajează procesul natural de refacere a celulelor pielii şi în acest fel aspectul general al tenului nu va fi afectat de trecerea timpului;
  • Absorbţia mai bună a produselor de îngrijire a pielii – dacă ai prea multe celule „moarte” la nivelul pielii ai şi o îngrijire a pielii extrem de complicată. Odată ce ai exfoliat tenul cu un scrub de faţă de calitate toate produsele ce le vei aplica vor acţiona rapid şi în profunzime, substanţele din ele vor ajunge mai rapid în piele şi o vor hrăni, hidrata.
  • Stimularea producţiei de colagen – scrubul de faţă poate stimula producţia de colagen, pielea arată mai bine, elasticitatea este refăcută, are un aspect întinerit;

Cum alegem scrubul de faţă sau exfoliantul pentru faţă în funcţie de tipul pielii noastre?

Alegere celui mai bun scrub de faţă şi exfoliant faţă, potrivit tipului tău de ten, piele este deosebit de importantă. Ţine cont mereu de tipul tău de piele şi de caracteristicile ei.

Dacă ai piele cu exces de sebum, grasă vei avea nevoie de un scrub de faţă care are şi ingrediente ce previn coşurile şi acneea, de exemplu acid salicilic, miere, cafea, ovăz, pielea uscată are mare nevoie de scrubul de faţă care elimină rapid celulele „moarte” ale pielii – acidul glicolic este un ingredient excelent pentru pielea uscată, baza trebuie să fie cremoasă, hidratantă.

Pielea sensibilă va fi tratată cu un scrub de faţă antibacterian şi antiinflamator, cel cu zahăr este bun, cu turmeric şi iaurt, în vreme ce o piele ce are caracteristici combinate va fi îngrijită corespunzător cu un scrub de faţă care curăţă excesul de ulei, sebum de la nivelul pielii, fără a usca însă şi pielea – pielea cu extracte din fructe este ideală. Pielea normală va cere un scrub de faţă cu un pH echilibrat, fără să usuce sau să îngraşe prea mult tenul.

Cea mai bună perioadă din zi să aplici scrubul de faţă este dimineaţă, pentru că noaptea pielea se „repară”, deci poţi elimina rapid celulele „moarte”. De două ori pe săptămână este suficientă aplicarea pentru scrubul de faţă, iar dacă ai pielea prea grasă poţi să îl aplici şi de trei ori, dar nu mai mult de atât.

Utile